Rehberlik Servisi Hizmetleri
  • By destek
  • 21 Ocak 2022
  • No Comments

Rehberlik Servisi Hizmetleri

Okul, çocuklar için sosyalleştikleri ilk kurumdur. Özellikle 0-6 yaş dönemi için, bireyselleştiği kişiliğin temel yapısının oluştuğu, fiziksel, duygusal ve zihinsel beceriler kazanılır. Okul öncesi dönem de alınan eğitim çocuğun gelişimine katkı sağladığı bilincinde hareket ederek çocuklarımızın ilk adımını attığı bu yolda okulumuzla tanışırken yaşadığı oryantasyon dönemi bizim için önemli olmaktadır.
Uzman Psikoloğumuz eşliğinde öncelikli hedefimiz 3,4,5 yaş çocukların okul öncesi oryantasyon sürecini yönetmektir. Oryantasyon çocuğun okula alışmasını, uyum sağlamasını sağlar. Bu süreçte davranış problemlerini çözülmesi, çözebilecek yolların aileye aktarılması hedeflenir. Çocukla, aile ile birebir görüşmeler yaparak okulumuza alışması ve uyum sağlaması için destek olmaktayız.

Okulumuzda

3 yaş öğrencilerimiz için
AGTE (0-6 yaş arasındaki bebek ve çocukların gelişimsel açıdan değerlendirilebilmesi amacıyla psikologlar tarafından uygulanan bir testtir.) testi yapılmaktadır.
Çocuğun gelişimi
Dil Bilişsel,
İnce Motor,
Kaba Motor,
Sosyal ve Özbakım Gelişimi
Uzman Psikoloğumuz tarafından tespit edilip ailelerle birebir görüşme sağlanarak bilgi verilmektedir. Gelişim basamadığında üstünde durulması gereken durumlar varsa hakkında görüşülüp, gerek duyulduğunda yönlendirme yapılmaktadır.

4 yaş öğrencilerimiz için
TIMI (Çoklu Zeka Envanteri) yapılmaktadır. Bu envanter çocukların hangi zeka türüne yakın olduğunu bize gösterir. Her çocuğun kendine özgü zeka alanları bulunmaktadır. Çocuğun ilgili olduğu zeka alanlarında kendini keşif sürecinde ona yol göstermek ve bunu gözlemleyebilmek onun gelişimini erkenden destekleyebilmek için özel önem taşımaktadır.
Her bireyin biricik ve gelişime açık olabileceği bilinciyle, ilgili olduğu alanları öğrenebilmek ve kendisini keşfedebilmesi bize ilham verir. Biz bu keşfi öğrenme sürecine katarak, velilerimizi çocuklarının ileride yaşayacağı eğitim hayatında nelere dikkat edip edilmemesi gereken konular hakkında bilgi vermekteyiz.

5-6 yaş öğrencilerimiz için
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi yapılmaktadır.
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi çocuğun bilişsel olgunluğunu ölçümleyen bir testtir.

Uzman Psikoloğumuz bu test ile okula başlama yaşı gelmiş öğrencilerimizin
* Sözcük dağarcığı,
* Kelime,
* Nesne bilgisi işitsel dikkat,
* Yönerge takip,
* Neden-sonuç ilişkisi kurma,
* Görsel dikkat,
* Sayı bilgisi,
* İnce-motor kas,
* El-göz koordinasyonunu değerlendirip,
okula başlayıp başlayamayacağını belirler.

https://www.gulbahceanaokulu.com.tr/wp-content/uploads/2022/01/inner_b1.jpg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir